Fatih Hermes Cafe’de ucuz çay, bol kitap!

Bazı duraklar vardır hayatta, oraya ne zaman gitseniz sanki hiç ayrılmamış ve hep oarada kalmışsınız gibi hissedersiniz. Kendinizi iyi hisseder, rahatlarsınız hani. İşte Hermes cafe böyle noktalardan birisi. Dış girişi sizi içeri çağırmıyor doğrusu. Hani önce soğuk zanneder, tanıdıkça çok seversiniz ya kimi insanları. Hermes cafe’de böyle olacak sizin için…

Kendinizi rahat hissetmeniz için ne gerekir mesela? Güler yüz, çay, kitap…?

Bunlardan bazıları mı? Hepsi var:)

Daha çok ders çalışmak, yazı yazmak ve kitap okumak için tercih edilen mekân, bazen çok sessiz bazen de kıpır kıpır olabiliyor. cafenin kitaptan başka hiç bir dekoru yok. Sahibi bizzat kendi kitaplığını buraya taşımış. Bazı kitapların çalınması bile onları yıldırmamış üstelik. Ekledikçe eklemişler raflara. Üstelik bir de içeriklerine göre ayırmışlar!

Menü çok karmaşık değil. Bildiğimiz atıştırmalıklar (Tost) ve milli içeceğimiz (çay) ön planda. Fincan çay fiyatı; 1.5 TL, ince belli bardak  1 TL olduğundan rahatça ”herkese benden çay” diyebilirsiniz burada.

Diğer fiyatlar da oldukça uygun. Çeşit çeşit bitki çayı içinden birisini de seçebilirsiniz. (sallama değil demleme) hatta çok fazla yerde bulamayacağınız ”havlıcan” bitkisi de burada mevcut. Kokusu naneye, görünüşü taze zencefil’e benzer, öksürük, grip ne varsa alır götürür bu çay. (hastayken vizeye/finale çalışma çayı bu)

Bitki çaylarının fiyatları 4 TL. Atıştırmalıklar ve tatlılar da oldukça uygun fiyatlara sahip. Devamlı gelenlerin birbirlerini tanıdığı, işletmecisinin de oldukça iyi niyetli olduğu bir nokta burası. Dedim ya, tanıdıkça çok seveceksiniz. Özel ayırdıkları kitaplar çalındığında aldıkları tek önlem boş kalan rafa ”Bu raf üzgün” yazmak olmuş. Düşünün artık:)


Sabahtan akşama kadar oturduğunuzda bile kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği, doya doya kitap okuyabilecğeiniz, çay içebileceğiniz bir yer burası. Akşam olduğunda ”gitmesek, burada kalsak” diyen öğrenciler de yok değil. Yakınlardaki yurtlardan da ders çalışmak için gelenler oldukça fazla. ”Haydi toplaşalım” dedirten bu noktayı bi görün derim ben.

 

Kendinizi rahat hissedeceğinize eminim. Hele de kitapları sevenler için!

Vefa bozacısının hemen ilerisindeki sokaktan girdiğinizde göreceksiniz. Olmadı, geçen bir öğrenciye de sorarsanız gösterir kanaatindeyim:)

Adres; Dedeefendi cad. no: 20 / İstanbul – Fatih

Share

Yorumlar

  1. Rahman baysal Says: Aralık 13, 2016 at 11:52 pm

    Bu raf üzgün gelmedi bana sanki mutlu çünkü kitap olmayan rafta insanı doyuran hayatlar yaşanır… Saygıylar

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir