Eski Kafa’da Tarçın Çayı İçmeden Asla!
Çay sever insanın gönlü geniştir; gerekirse diyar diyar gezer iyi çayı bulmak için, içmeden de dönmez üstelik! Eski Kafa’da Tarçın çayının tadına henüz bakmadıysanız sizinde epey eksiğiniz var demektir. Tabi zararın neresinden dönerseniz kâr! Fakat denemeden asla ”ben iyi çayı gider, bulurum” demeyiniz lütfen:)İçeri girer girmez sizi saran bir yer Eski kafa. Fatih at pazarının en eskilerinden. Yıllar geçmiş fakat bu sıcacık mekanın müdavimleri değişmemiş.Aksine çeşitlenmiş, artmış, köklenmiş..
Siz keyifle sohbet ederken kulağınıza gelen müzik sürekli değişiyor. Üstelik birbirini tamamlarcasına. ..Nasıl olduğuna hayret ettim, kendinizi müziğe vereceğiniz kuşkusuz.Tam düşünmelik bir mekan olmuş burası. Belki bu yüzden mottoları; ”ye, iç,düşün”
İşini oldukça seven işletmeci Çetin Tankoç ile keyifle sohbet ettim. Düşündüklerini eğip bükmeden, olduğu gibi söyleyen oldukça keyifli birisi. Giderseniz mutlaka tanışın derim. O anlattı, ben dinledim. Fark ettim ki, ortamı ısıtan en önemli detay; çayın buharından sonra, insan sıcaklığı:)
Öncelikli olarak Çetin bey’in önerisi tarçın çayını denedik. Aman Allahımm! harika… İçine şeker konduğunu düşündüm fakat yokmuş. Bizzat tarçının şekerli tadını aldığınız, cam gibi sıcacık ve içinizi ısıtan bir çay bu.
İlginç bir şekilde son yudumunuza kadar soğumayan bardakların sırrını sordum hemen. Daha önce hiç bir yerde görmediğim ahşap çay tabaklarındanmış. porselen ya da metalden çok daha geç dağıtıyor sıcağı. Kullanılan bir çok ürün özel olarak aranıp bulunmuş bu yüzden devamı ve seri üretimi yok.
İncelemeye devam ediyorum etrafı; demlikler tüm keyifleriyle tütüyor, bir koşturmaca devam ediyor, müzik tatlı tatlı çalıyor…Derken mis gibi Hibiskus ve zahter çayını denedik. Ekşi tatlar sevenler için hibiskus, muhteşem bir c vitamini deposu. Bal ile servis edilişi oldukça güzel.
Tabi zahter çayı ayrı bir keyif. Mideyi rahatlatan, sakinlik veren bu çay; yemekten sonrası için güzel bir tercih olabilir.Tadı kekiği andırıyor.
Bütün çaylar, özel olarak toplanan bitkilerle ve isteğinize göre demliyorlar. Bazı çaylar zaman zaman değişkenlik gösteriyor fakat mekanın efsanesi tarçın çayı sürekli varmış. Bu çayı içmek için kimler kimler geliyormuş bir duysanız:) Tabi sürekli yenilenen bir menüleri var fakat mekanda basılı bir menü yok. Çünkü % 80 kitle zaten müdavim. (Olunmayacak gibi değil ki) Siz sormadan, zaten fiyatlar konusunda bilgi veriyorlar.
Mutfakları ise açık. Rahatlıkla girebiliyorsunuz. Her gün birbirinden lezzetli yemekler çıkıyor, tatlılar da cabası. Sürekli yeni şeyler deneyen canlı bir yer burası. Her gittiğinizde yeni bir lezzet keşfedebilirsiniz. Tabi sıra gelirse:) Şerbetler, çaylar, tatlılar, nargile, yemek derken ” burada yaşarım ben yahu” deyip köşeye ilişebilirsiniz:)
Fiyatları oldukça makul. Çaylar 2.5 TL ile 5 TL arasında. Kişi başı oratalama 15-20, maksimum 30 TL ödeyerek yemeğinizi, tatlınızı yiyip, çayınızı yudumlayabilirsiniz. Geç saatlere kadar açık kalan mekan, mutlaka keşfedilmesi gereken noktalardan. Sanki bir ev ziyareti yaparcasına keyifle vakit geçireceğinize eminim. Demlikleri seyredin, keyifle dolup boşalan bardakları, selamlaşan insanları ve duvarları süsleyen güzel eserleri…
Leyla ve Mecnun dizisinde ne diyordu İsmail abi; ”çay verdi adamlar bana, çay veren insan kötü olur mu?”
Eski Kafa tam da bu şekilde anlatabileceğiniz bir nokta:)
Buyrunuz açık adresi: At Pazarı Sokak, Fatih, İstanbul
Not: kime sorsan gösterir:)
Buyrunuz Telefonu; 0212 533 4296
Buyrunuz Sosyal medya Hesapları: Facebook Twitter
Tarçın çayı içmeden dönmeyiniz!