Emziren Anneler Hangi Çayları İçmeli?
Eylül 08, 2016
Yer: Bitki Çayı Çeşitleri, Çay Bilgisi
Yorum yapılmamış
Herkese uzun bir aradan sonra merhaba,
Çok şükür bekleyişimizin sonuna geldik, minik fındığımızı kucağımıza aldık. Hal böyle olunca artık zaman eskisinden çok daha hızlı akmaya başladı. Tabi her taze anne gibi benim de kafamda bin tane ayrı soru var. Bunlardan en önemlisi de yediklerimin ve içtiklerimin bebeğime olan etkileri. Bir çay aşığı olarak hamilelikte istemesem de sınırlama getirmiştim çay tüketimime. Peki, şimdi ne olacak?
İşte emzirirken çay sevenlerin yol haritası;
öncelikle demir eksikliğine önem vermek gerekli, hem doğumda oluşan kan kaybı hem lohusalık süreci derken bedeninizi takviye etmeli, değerlerinizi eksiye düşürmemelisiniz. Bu yüzden siyah çay içme sıklığınızı azaltmalı ve düzenlemelisiniz. Kafeinin süt ile bebeğe de geçtiğini ve bunun bebeğinizi huzursuz ettiğini aklınıza not edin, bu süreçte daha çok bitki çayı ile içli dışlı olacaksınız. Güzel haber; eskisi gibi büyük kısıtlamalarınız yok, fakat içtiğinizde size ekstra fayda sağlayacaklar var. Ne olursa olsun tüketimimizi abartmamak gerektiğini unutmamak gerekli en başta. Bunu unutmayarak mini listemize bir bakalım;
Rezene Çayı; gaz giderici özelliğinin yanında süt arttırıcı etkisi de var. (siz ne yer, ne içerseniz bebeğinize de etkisi olduğunu unutmayın)
Kuşburnu Çayı, harika tadı ile hem keyif verir hem de c vitamini almanızı sağlar. Böylece gribal enfeksiyonlardan da korunmuş olursunuz.
Ekinezya Çayı, yine soğuk algınlığını giderme özelliği olan bir çay! Ayrıca göğüs ağrılarınızı dindirmeye ve enfeksiyonların daha çabuk geçmesine yardımcı olur.
Rooibos,kafein içermediği ve vitaminsel olarak zengin olduğu için harika bir seçim olacaktır. İçine kuru meyveler de ekleyebilirsiniz üstelik!
Papatya çayı, sakinleştirici özelliği ile stres yaptığınız, gerildiğiniz anlarda yardımınıza koşacak çay, işte budur. Hem geceleri içerek emzirdiğinizde sakinleştirici etkisi doğal olarak bebeğinize de geçecek…
Ek olarak süt arttırıcı karışım bitki çaylarını deneyebilir (ki genelde içlerinde benzer karışımlar oluyor) ayrıca limon ile (gaz giderici olduğu için) tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınız için bitki karışımlarınıza tarçın ekleyebilir, zencefil ile faydasını katlayabilirsiniz.
Ben şimdilik her gün rezene çayı içemeye devam ediyorum. İyiden iyiye tadına da alıştım doğrusu. Hem her şey minik mucizelerimiz için değil mi?
Tabi, öncelikle tüm çaylar için doktorunuza yeniden danışmalısınız. Kan değerleriniz ve alerji durumlarınız içeceklerinizi sınırlayabilir.
keyifle emzirin, keyifle demleyin bitki çaylarınızı:)